miercuri, 20 noiembrie 2013

Tinerii si viciile lor

Viciile.. hmm ..

Nu stiu cum isi fac loc in viata noastra , dar o fac foarte bine si fara sa ne dam seama. Cred ca au ajuns sa fie cel mai mare dusman al omului si daca acesta se lasa atras de ele , pot ajunge sa distruga orice persoana , orice suflet. 
Suntem in mileniul III si chiar daca viciile au aparut in diferite forme din cele mai vechi timpuri (alcoolul,fumatul,drogurile,etc.,etc.), in zilele noastre , pe langa cele mentionate, au aparut si alte tipuri de vicii care pur si simplu s-au infiltrat in viata tinerilor , unii ajungand sa fie dependenti de ele. Ghicit care sunt?!  

Da, jocurile de noroc. Inclusiv acele "pacanele" nenorocite pe care eu ,personal, le detest.

Ce pot sa spun despre ele?
Ca in prezent sunt in plin proces de evolutie. Astazi putem paria bani pe internet 24/24 , 7 zile din 7 . Nu ii inteleg pe adolescentii , nici macar pe adultii care inainte sa ajunga acasa se uite in portofel , vad ca mai au 5-6 lei , si se gandesc :"A, hai sa intru , si asa mai trebuie sa ii dau 30 de lei lu' cutarica si mai nu stiu cui, poate rezolv de-un ban" . 

Fara sa se uite inapoi putin si sa vada ca ,de fapt,  ei au ajuns sa aiba acele datorii tot din pricina acestor aparate. Fara sa se gandeasca ca sunt daunatoare , toti au inceput cu aceste cuvinte: "de plictiseala" , "de distractie" , "nu aveam ce sa fac cu banii"  ; au castigat o data si incet ,incet au ajuns sa devina dependenti de ele, din mai multe cauze.. Ori gasesc in ele ultima sansa sa faca rost de bani, pentru ca sunt disperati, sunt datori si nu stiu de unde sa faca rost de bani , ori traiesc intr-o familie care nu intotdeauna a stat foarte bine cu banii si in cazul acesta simt nevoia de bani, de o situatie materiala mai buna , dar de cele mai multe ori datorita faptului ca au pierdut si incearca o data sa isi scoata banii , de doua ori , de trei ori , pana isi pierd si ultimul leu si pleaca acasa cu coada intre picioare si fara sa fi rezolvat nimic, urmad sa vina si urmatoarea zi sa incerce acelasi lucru.
In final , totul se rezuma la bani .Nu degeaba s-a scris ca iubirea de bani este radacina tuturor relelor.

 So.. wake up !!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu